mandag 23. mars 2015

Tresnitt OppgaveDe siste ukene har vi jobbet med noe som heter tresnitt. Det er en måte å lage kunst på, ved hjelp av tre og maling.

Utstyr:

-Treplate
-Ark og penn
-Blåpapir
-Kniver for utskjæring
-Elektrisk sag med tynt blad
-Maling
-Glassplate
-Malingsrull
-Trykkemaskin/Rullemaskin


I denne oppgaven skulle vi lage tresnitt som skulle ha "forbindelse" som tema. I mine skisser lagde jeg da 2 byer som er forbundet med hverandre ved hjelp av en bro. For å fylle bildet lagde jeg i tillegg en sjø som også rant gjennom byen, og en himmel med skyer, en sol/måne og stjerner. For å prøve å vise at byene var laget av bygninger, prøvde jeg å skape en visuell effekt av at byggene var av ulik høyde, slik som man ser skyskrapere i New York. Jeg brukte etterpå blåpapir for å overføre rentegningen over på treplaten. Jeg skjærte ut vinduer og de andre effektene etterpå, med kniver som er laget for denne typen arbeid. Resultatet ble slik:Når platen var ferdig utskjært med sagen, blandet jeg fargene jeg ville ha, og malte en og en bit med en rull, som et puslespill. Jeg satt sammen puslespillet etterpå, la ark på treplaten og kjørte den gjennom trykkemaskinen.

Resultatet ble slik:

Bilde 1: 2/5 "Stjernenatt"


Utsnitt av opprinnelig bilde
Dette bildet likte jeg veldig godt, fordi du kan se stjernene, som egentlig bare er små hull fra treplaten. Jeg likte også et det lille lilla kom frem i himmelen. Fargene har jeg valgt for å få fram at det er natt. Fargen på månen gir også kontrast til de andre fargene i bildet, slik at det ikke ser så kjedelig og flatt ut. De små stripene i vannet gir effekt av måneskinn som reflekterer i vannet. 


Bilde 2: 3/5 "Solskinnsdag"


I dette bildet ville jeg få fram en solskinnsdag. De lyse fargene får fram nettopp dette, og her og, som i bilde 1, gir stripene i vannet effekten av solen som reflekterer i vannet. Grunnen til at jeg valgte en mørk nyanse på bydelene var fordi jeg ville forsøke å "ramme inn" bildet med dem.


Bilde 3: 4/5 "Apokalypse"


Utsnitt av opprinnelig bilde
Grunnen til at dette bildet er kalt apokalypse er fordi det ser ut som det. Vannet er grønt og grumsete, bydelene ser ut som om de er laget av betong, og månen har en sterk unaturlig oransje farge. Himmelen er også i en rar farge, og alt dette sammen gir inntrykk av en apokalypse. Det er ihvertfall det jeg tenker når jeg ser på dette bildet. 


Mellom hvert trykk ble platene vasket og tørket, for å ikke smitte over maling på neste trykk. I mellomtiden mellom trykkene, hang også de ferdige trykkene til tørk.
Bildene ble tilslutt kuttet opp for å få en rett og jevn hvit ramme.
Deretter skrev jeg under bildet hvilket nr. trykket var - tresnitt - tittel på bildet - og navnet mitt samt år trykket ble laget i. Bildene av bildene er tatt med Canon 550D- og motivene er ikke redigert.

Alt i alt var dette prosjektet spennende og gøy, og en del annerledes. Kanskje jeg kommer til å prøve det ut igjen?Kisses and hugs
-Netty

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar